Na własną rękę postanowiłam znów poeksperymentować ze zmianą żywienia. Zaczęłam jadać białkowo- tłuszczowe śniadania, a owsianka z owocami idzie po treningu. I powiem Wam, że bardzo fajnie mi się to sprawdza. Nie usypiam zaraz po jedzeniu, mam energię do treningu. Gorzej, że koło 20 mogłabym się kłaść spać, ale przynajmniej pierwsza część dnia ma jakiś sens. Moje śniadanie to teraz najczęściej omlet z 3 jaj na maśle kokosowym z wędliną lub łososiem, czy też omlet z 4 jaj na słodko z sosem Waldena albo koglem moglem (dzięki Anicie Jankowskiej, polecam bardzo, kiedyś wrzucę przepis). Mam też dla Was super koktajl pietruszkowy, ale zawsze zapomnę cyknąć foto :)
Dziś wrzucę przepis na pyszną sałatkę
Sałatka z grillowanym bakłażanem i fetą
Składniki:
1 niewielki bakłażan100g owczej fety
kawałek sałaty lodowej
kawałek żółtej papryki
pomidor
czarne oliwki
szczypiorek
sól, pieprz
czosnek
tymianek
5g oleju kokosowego
Bakłażana pokroiłam w plastry, posypałam solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem. Zgrillowałam na oleju kokosowym na patelni grillowej. Ostudziłam, pokroiłam w paski.
Wymieszałam z resztą składników. Zjadłam z chlebem Ziarno. Makro dla samej sałatki:
Wartość odżywcza: 355kcal
Białko: 17,8g
Tłuszcz: 28,2g
Węglowodany: 7,4g
Witam Cię w mojej akcji :) Bardzo zacna sałatka. Ciężko znaleźć dobrego lekarza w wielu dziedzinach, niestety wiem coś o tym. Życzę powodzenia.
OdpowiedzUsuń