Omlet z samych jaj
Składniki:
3 jajka3 łyżki wody
szczypta soli
Jajka roztrzepujemy z wodą i solą, smażymy na rozgrzanej spryskanej sprayem do smażenia patelni 3 cienkie omlety z jednej strony.
Wartość odżywcza: 217kcal
Białko: 19,5g
Tłuszcz: 15g
Węglowodany: 1,2g
Omlet biszkoptowy
Składniki:
3 białka jaj1 całe jajko
odrobina proszku do pieczenia
szczypta soli
30g mąki gryczanej
Białka ubić na sztywną pianę z solą, dodać żółtko dalej ubijając, wymieszać delikatnie z mąką i proszkiem. Smażyć na rozgrzanej patelni spryskanej sprayem do smażenia z obu stron.
Wartość odżywcza: 161kcal
Białko: 15,6g
Tłuszcz: 1,1g
Węglowodany: 22g
Krem "czekoladowy" z fasoli
Składniki:
puszka czerwonej fasoli2 łyżeczki karobu
słodzik wg uznania
woda
Fasolę dokładnie opłukać, osączyć, zmiksować z pozostałymi składnikami dodający wody do odpowiedniej dla nas konsystencji.
Wartość odżywcza: 363g
Białko: 17,3g
Tłuszcz: 14,5g
Węglowodany: 41g
pycha! na deser, obiad czy kolację! :)
OdpowiedzUsuńU mnie takie omlety królują jako posiłki potreningowe. Idealne są też "na wynos" ;)
OdpowiedzUsuń