sobota, 16 maja 2015

Sałatka z kaszą jaglaną, fasolką, jajkiem i awokado

Pyszna! Prosta jak drut, ale po prostu pyszna!
Bez zbędnych komentarzy prezentuję dziś przepis na:

Sałatkę z kaszą jaglaną, jajkiem,fasolką i awokado

Składniki:

60g kaszy jaglanej
pół awokado
2 jajka
2 garści fasolki szparagowej
kiełki rzodkiewki
sól
pieprz
5g oleju kokosowego
sok z cytryny


 Kaszę jaglaną płuczemy na sitku wrzątkiem, zalewamy wodą powyżej poziomu kaszy, solimy i gotujemy aż wchłonie cały płyn.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w kostkę.
Fasolkę gotujemy na parze.
Awokado kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. 
Wszystkie składniki mieszamy, na wierzchu układając kiełki.
Smacznego!

Wartość odżywcza: 509kcal
Białko: 20,7g
Węglowodany: 44,8g
Tłuszcz: 27,5g

1 komentarz: