Bez zbędnych komentarzy prezentuję dziś przepis na:
Sałatkę z kaszą jaglaną, jajkiem,fasolką i awokado
Składniki:
60g kaszy jaglanejpół awokado
2 jajka
2 garści fasolki szparagowej
kiełki rzodkiewki
sól
pieprz
5g oleju kokosowego
sok z cytryny
Kaszę jaglaną płuczemy na sitku wrzątkiem, zalewamy wodą powyżej poziomu kaszy, solimy i gotujemy aż wchłonie cały płyn.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w kostkę.
Fasolkę gotujemy na parze.
Awokado kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
Wszystkie składniki mieszamy, na wierzchu układając kiełki.
Smacznego!
Wartość odżywcza: 509kcal
Białko: 20,7g
Węglowodany: 44,8g
Tłuszcz: 27,5g
bardzo pożywna :)
OdpowiedzUsuń