100g komosy ryżowej zawiera:
344kcal
14,8g białka
5g tłuszczy
58,5g węglowodanów
7g błonnika
A ja wymyśliłam sobie danie z jej wykorzystaniem i muszę przyznać, że wyszło całkiem udane.
Bakłażan zapiekany quinoa i kurczakiem
Składniki:
1 spory bakłażan100g komosy ryżowej
240g piersi kurczaka
mała cebula
jajko
sól
pieprz
papryka słodka
chili
Kurczaka zmieliłam z cebulą, komose ugotowałam wg przepisu na opakowaniu.
Zmieszałam mięso, quinoa, jajko i przyprawy.
Bakłażana wydrążyłam, posoliłam, napełniłam nadzieniem. Piekłam ok 45min w 180 stopniach.
Wartość odżywcza: 493kcal
Białko: 66gTłuszcz: 10,3g
Węglowodany: 34,2g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz