środa, 3 czerwca 2015

"Kanapki" na kalarepce z pastą z tuńczyka

Brak pomysłu na kolację przerodził się w świetny pomysł :) Z pastą można szaleć według własnych upodobań, lub zapotrzebowania, a kalarepka znakomicie sprawdza się w roli podkładu zamiast pieczywa. Pyszne, niskokaloryczne danie, prawie bez węglowodanów, idealne na kolację!

Kanapki na kalarepce z pastą z tuńczyka

Składniki:

średnia kalarepka
puszka tuńczyka w sosie własnym
2 łyżki ketchupu/ łyżeczka koncentratu pomidorowego (u mnie 2 łyzki domowego sosu pomidorowego)
łyżka musztardy (u mnie papryka w musztardzie firmy Podravka - polecam!)
sól
pieprz



Kalarepkę obieramy i kroimy na plasterki. Z reszty składników robimy pastę, nakładamy na kalarepkę i gotowe!

Wartość odżywcza: 182kcal
Białko: 28,3g
Tłuszcz: 2g
Węglowodany: 12g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz