Makaron z bakłażanem i indykiem
Składniki:
300g mięsa z udźca indyka400g bakłażana
150g cebuli
łyżeczka oleju kokosowego
65g koncentratu pomidorowego
100g makaronu razowego (u mnie owsiany)
sól, pieprz, papryka słodka i ostra
bazylia
Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojone na kawałki mięso i smażymy, póki nie przestanie być surowe. Dorzucamy pokrojonego w kostkę bakłażana (spokojnie, zmniejszy objętość :)), przyprawy, podlewamy lekko wodą, przykrywamy i dusimy aż bakłażan będzie miękki. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy jeszcze chwilę, jeśli to konieczne odparowując nadmiar płynu. W między czasie gotujemy makaron, mieszamy z sosem i gotowe!
Wartość odżywcza: 928kcal
Białko: 84g
Tłuszcz: 25,5g
Węglowodany: 87g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz