Zupa z soczewicy z kurczakiem
Składniki (3-4 porcje):
350g piersi kurczaka150g zielonej soczewicy
marchewka
pietruszka
kawałek selera
100g koncentratu pomidorowego
słodka i ostra papryka
sól
liść laurowy
ziele angielskie
Pierś kurczaka umyłam, włożyłam do garnka, zalałam wodą, zagotowałam. Zdjęłam szumowiny, po czym dodałam pokrojone w kostkę warzywa, sól, liść laurowy i ziele angielskie, gotowałam około 20 minut. Mięso wyjęłam z garnka, a dodałam soczewicę. Gotowałam dalej do miękkości soczewicy. Pierś pokroiłam na kawałki i na koniec dodałam do zupy razem z papryką i koncentratem.
Wartość odżywcza: 900kcal
Białko: 118,5g
Tłuszcz: 6,5g
Węglowodany: 91g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz